İmplant Uygulaması
İmplant diş, hastanın farklı sebeplerle kaybettiği dişlerinin yerine çene kemiği üzerine aynı fonksiyon ve görüntüyü sağlayabilen yapay diş köklerinin yerleştirilmesi işlemidir. Dişler yüzümüzün ve estetik görüntümüzün değişmez parçalarıdır. Diş eksiklikleri dış görünüşümüzün yanı sıra psikolojimiz ve vücut sağlımız içinde son derece önemlidir. Beslenme ve sindirim problemleri, konuşma ve ağız yerleşim bozuklukları gibi birçok probleme neden olabiliyor.
20 Yaş Dişleri
20 yaş dişleri alt ve üst çenede diş diziliminin en arka tarafında bulunan azı dişlerdir. Genellikle 20’li yaşlarda oluşan ve ilerleme kateden 20 yaş dişleri çenede oluşan yer darlığı sebebiyle sapma yaşamakta veya çene kemiği içerisinde gömülü kalabilmektedir. 20 yaş diş operasyonları lokal anestezi altında yapıldığı için herhangi bir acı ve ağzı duyulmamaktadır. Bu sebeple 20’lik diş çekimi işlemi çene cerrahisi içinde kısa sürede uygulanabilen bir operasyondur.
Gömülü Diş Çekimleri
Diş köklerinde ve çene kemiğinde yaşanan bazı patolojik olaylar sonucunda gömülü diş dediğimiz hapsolmuş dişler oluşabilmektedir. Bunun asıl nedeni bu patolojik oluşumların yani kistlerin çene kemiğinde deformasyonlara yol açarak dişin içeriye doğru gömülmesin sağlamasıdır. Daha erken tespit edilen patolojik yapı veya gömük dişler çene kemiğinde daha az hasara yol açar ve operasyonları daha kısa sürmektedir. Tüm gömülü diş işlemleri lokal anestezi altında olduğu için burada da herhangi bir ağrı ve acı söz konusu değildir.
Sinüs Yükseltme Operasyonu (Sinüs Lifting)
Sinüs yükseltme operasyonu üst çenede eksik dişe bağlı olarak diş etinin sarkması üzerine yapılan bir operasyondur. Dişin olmadığı boşlukta yer çekiminin etkisiyle oluşan bu sarkmalarda kemik erimeleri görülmektedir. Kemik erimesi implant tedavisinde aranan en temel şartlardan biri olan kemik yoğunluğu oranına ters düşmektedir. Bu durumda sinüs yükseltme operasyonu yapılarak sarkan üst çene kemiğine bağlı diş etinin tekrar eski konumuna getirilmesi sağlanır. Kemik yoğunluğu oranı tekrar kazanılınca implant işlemi için gerekli kemik miktarı elde edilmiş olur.
Kistlerin Tedavisi
Dişlerimizin köklerinde veya çene kemiklerimizde zaman zaman rastladığımız ve anormal olarak gerçekleşen patojen oluşumlara kist denir. Kistlerin tespiti oldukça önem teşkil etmektedir. Çünkü zamanında alınmayan oluşumlar çene kemiğine ve dişlere zarar verebilirler. Kist operasyonu hassas bir prosedürü kapsamaktadır. Hastanın çekilecek 3D tomografisi, operasyon için kistin tüm kapladığı alanın bilinmesi, operasyonun başarısı için çok önemlidir.